Statsfeminismen 100 år

StatsfeminismenKulturutvalget og Feministisk forum ved UiO inviterer til en debatt om statens rolle for kvinnefrigjøringen.

Panel:
Mathilde Fasting, prosjektleder i Civita og fast skribent for Minerva.
Hanna Helseth, stipendiat ved institutt for tverrfaglige kjønnsstudier.
Marie Simonsen, politisk redaktør i Dagbladet.
Heidi Nordby Lunde, kjent som bloggeren «VamPus», grunnlegger av «Kvinner for porno», samfunnsdebattant, skribent og forfatter.

I 1913 fikk Norge for alvor allmenn stemmerett ved stortingsvalg og kvinner fikk være med å bestemme hvem som skulle sitte i vår lovgivende forsamling.

Siden har ikke bare lover blitt endret for å fjerne begrensninger kvinner er blitt pålagt av staten, men også lover med den hensikt å gi kvinner muligheter de ellers ville vært foruten, med fødselspermisjon, likelønnskrav, kvotering og barnehager.

Mange mener staten i dag har utspilt sin rolle for aktiv kvinnefrigjøring, og at det er på tide å slippe taket. Andre trekker linjer fra de som ønsker mindre statlige inngrep i dag, til de som stemte mot kvinners stemmerett i 1913. Har fremdeles statens inngrep en viktig rolle for kvinnefrigjøringen, eller står den i veien for at kvinner skal få kunne klare seg selv?

Skulle du ikke ha anledning til å komme men ønsker å få med deg debatten, vil denne bli lagt ut som podcast i etterkant av debatten på følgende side:
http://radionova.no/programmer/onsdagsdebatten
Her kan en også høre tidligere Onsdagsdebatter av Kulturutvalget.

Vel møtt!

 
ONSDAG 6. MARS

Debatt
Statsfeminismen 100 år
Chateau Neuf kl 19:00
Arrangør: Feministisk forum ved UiO i samarbeid med Kulturutvalget

Reklamer