Bryt Barrierene

9. mars 2013 på DogA – Design og Arkitektursenteret i Oslo

Som en del av en større politisk bevegelse ender kvinner ofte opp med å kjempe på to fronter: som aktivister i bevegelsen og som kvinner for retten til å delta og bli hørt.

I Egypt har kvinner vært svært deltakende både før, under og etter opprøret som veltet Mubarak fra makten i 2011. De siste månedene har organiserte seksualiserte angrep på kvinner på Tahrir-plassen skapt økt fokus på vold og trakassering av kvinner. Vi har invitert Salma Said fra Egypt til å fortelle oss mer om dette. Salma er en uredd aktivist, feminist og frihetlig sosialist. Hun er en av drivkreftene bak Operation Anti-Sexual Harassment, en gruppe som arbeider mot seksuell trakassering og vold mot kvinner.

I Kurdistan har kvinner lenge hatt en fremtredende rolle i den kurdiske frigjøringsbevegelsen – på tross av at flere av statene som i dag besitter kurdisk land er svært kvinnefiendtlige. Hvordan har det seg at kurdere i land som Iran, Tyrkia og Syria har klart å i stor grad likestille kvinner innad i sin politiske bevegelse? Vi har invitert Shiler Amini for å fortelle mer om kvinnekampen i Kurdistan. Shiler har vært aktiv i PJAK (The Party of Free Life of Kurdistan) siden 2004, og skriver om kurdiske spørsmål for flere nyhetssider og politiske blogger. For tiden jobber hun med en PhD i kurdiske studier.

Vi gleder oss til å dele denne lørdagen sammen med dere!

Salma Said fra Egypt og Shiler Amini fra Kurdistan kommer for å dele sine erfaringer med kvinnekamp.

PROGRAM FOR DAGEN

14.00 Velkommen – introduksjon v/ Tori Aarseth
14.15 Kvinnekamp i Egypt v/ Salma Said
14.45 Kvinnekamp i Kurdistan v/Shiler Amini
15.15 Kaffepause
15.30 Samtale med Salma og Shiler, fasilitert av Tori
16.30 Kort pause
16.45 Filmvisning: «In the shadow of a man» dokumentarfilm av Hanan Abdalla, 65 min.
18.00 Arrangement slutt

Arrangementet er gratis

Reklamer