Solidaritetsprosjektet

I tillegg til å jobbe for økt likestilling i Norge organiserte Ladyfest Oslo et solidaritetsprosjekt med en av bidragsyterne til festivalen. I samarbeid med RAM galleri og Nordlands fylkeskommune organiserte vi en kunstnersamtale med to russiske kunstnere. Vi har nå trykket opp bærenett og silketrykk med motiv fra den feministiske kunstneren Mikaela (1983).

1601114_561685060591350_717899855_n.jpg

Støtten for Solidaritetsprosjektet 2015 skal gå til et institutt for diskriminerende kjønnsrelasjoner i St. Petersburg: “Crisis Center for Women”. Dette er en organisasjon vår kunstner Mikaela samarbeider tett med. Deres arbeid går ut på å bistå ofre for seksuelle overgrep, fysisk vold og menneskehandel (trafficking). Her er organisasjonens nettside. All inntekt fra salg går til å støtte denne organisasjonens arbeid for kvinners rettigheter i Russland.

M!kaela
Mikaela arbeider i hovedsak med gatekunst, sjablong-graffiti og performance. Hennes politiske interesse tok form i 2008 da hun ble med i den russiske feministbevegelsen og ble medlem av Moskva Feministene og Det feministiske Initiativ (les mer her). Mikaela er interessert i kvinners erfaringer og sosialisering, kjønnsroller og ideen om det personlige som noe politisk. Hun jobber med å vise den private sfære, sårbarhet, kjønnsdiskriminering, maktfordeling og stigmatisering. Selv beskriver hun sitt virke som sosialt engasjert kunst, og sier: Through my art I want to speak about the experience of being female in a patriarchal society. Women’s experience is underrepresented in art as well as in literature and culture.

Mikaela mener at det er vanskelig å uttrykke ærlig hvordan det virkelig føles å være kvinne i Russland. Tema som den kvinnelige kroppen og seksualitet, som overgrep, trakassering og vold i hjemmet er ikke velkommen i offentligheten. Det er denne tausheten Mikaela og de andre russiske aktivistene ønsker å gjøre noe med.

Mikaela har deltatt i flere store kunstprosjekter i Russland og internasjonalt, og laget verk i gatene i Kiev, Moskva, Barcelona, Edingburgh og Vienna.

«Girls should be obedient»
Arbeidet som m!kaela har laget til denne kampanjen har navnet «Girls should be obedient» «Девочки должны слушаться».

Silketrykk: 400kr stk
(Opplag på 20, nummerte – førstelady til mølla)

Bærenett: 100 kr stk

Ta kontakt på ladyfest.festival(at)gmail.com for bestilling.

Silketrykk er gjennomført av Fellesverkstedet.

Reklamer