Ladyfest gir et kulturelt tilbud til beboere på Refstad Asylmottak

Vox Humana.jpg

Foto: Vox Humana

Ladyfest Oslo har i år valgt å fokusere på flyktningkrisen og spesielt kvinner på flukt. Derfor har vi laget et eget kulturprogram for flyktningene på Refstad Transittmottak. Koret Vox Humana skal holde konsert for alle på mottaket og gi en workshop spesielt for kvinner mellom 15 og 35 år. Vi har også fått med oss skuespiller Kristine Rui Slettebakken som arrangerer teaterworkshop for barna på mottaket. Dessuten har vi invitert beboerne på Refstad med på den store 8.mars-festen på Parkteatret og dette er en god anledning til å slå av en prat og bli bedre kjent.

Vox Humana er et kammerkor ved Universitetet i Oslo, og sangerne er studenter eller tidligere studenter. Korets profil er korkunst i videste forstand og de arbeider hele tiden for en høyere musikalsk standard. De utforsker svært ulike musikksjangere og tar gjerne konsertlokalet i bruk på utradisjonelle måter. I 2015 dro Vox Humana til Jordan på korets mest ambisiøse turné hittil. I Amman samarbeidet de med det lokale koret Dozan Wa Awtar, og fikk både oppleve og prøvd seg på musikktradisjoner fra Midtøsten. En av de sterkeste opplevelsene ble en kor-workshop i flytkningleiren Zaatari i regi av UNCHR. Vox Humana håper å kunne bygge på de gode opplevelsene fra Jordan, og skape et meningsfylt, musikalsk møte med flyktninger som har kommet til Norge.

 

Kristine 2013-Foto Kristin Aafløy Opdan

Foto: Kristin Aafløy Opdan

Kristine Rui Slettebakken er skuespiller og teaterpedagog. Hun har jobbet frilans i flere år, med teater, film, tv og innlesning av lydbøker. Hun har vært instruktør og kunstnerisk ansvarlig for Kampen barne- og ungdomsteater, hatt ulike teaterkurs for barn og unge, og arbeider for tiden som henholdsvis lærer ved Musikk, dans og drama på Jessheim videregående skole, og skuespiller. Jessheim VGS har ulike samarbeidsprosjekt i Libanon, og i mars 2015 dro noen lærere ned og holdt diverse workshop. Kristine fikk blant annet muligheten til å ha dramaworkshop med barn i flyktningeleiren Raschedie. Her fikk hun nok en gang bekreftet hvor universelt lek- og dramaspråket er, og hvilket godt verktøy det er for å utvikle evne til samarbeid og forståelse. Generelt er hun opptatt av hvordan teater og drama kan innvirke på motivasjon, glede og utfoldelse – og utvikle sosial kompetanse.

 

Vi er veldig glade for å ha fått med oss Vox Humana og Kristine Rui Slettebakken, og for et godt samarbeid med beboere og tilsatte på Refstad Transittmottak.

Reklamer