Sandra Kolstad Ladyfest DJ-set – en hyllest til kvinnen

Vi får gleden av å få høre et dj-set noe utenom det vanlige under festprogrammet den 8. mars – med selveste Sandra Kolstad bak spakene. Spesialbestilt av Ladyfest for anledningen, vil Sandra spille musikk av musikere hun selv er fan av, som inspirerer henne musikalsk, og som et passelig musikalsk antrekk til kvinnefestdagen. Sandra Kolstad Sandra Kolstad er både kvinne og musiker med store forbokstaver. De som har sett henne opptre live vet at hun i tillegg til å være en kick-ass musiker, har en usedvanlig engasjerende scenepersonlighet – og kan lage en skikkelig fest! Da dette i høyest mulig grad kan overføres til DJ-format, er det bare å sette av søndagskvelden til 8. mars fest på Deichmanske Grünerløkka.

I tillegg til å være uttalt feminist, er Sandra en artist med mange og interessante meninger om musikk, hva den betyr for henne og hennes egen skaperprosess. Dermed blir det spennende å høre hvilke favoritter og andre skatter hun vil dele med oss. Kolstad har i intervjuer røpet at hun er inspirert av artister som Björk, Jenny Wilson og Portishead, samt Bob Dylan og PJ Harvey. Debutskiva Crux (2011) fikk behørig oppmerksomhet, da Sandra brukte lyder kreditert storhetene Karin Dreijer (Fever Ray) og den elektroniske lydkunstneren Laurie Anderson på albumet.

Dama vi alle lar oss fascinere av og som – om enn mot sin vilje – kalles Norges popdronning, turneer for øyeblikket i Europa med materiale fra tredjealbumet Zero Gravity State of Mind (2014). Med ZGSM tar Sandra et oppgjør med fremstillingen av kvinnen i massemedia og pop. Den inneholder blant annet låta «Valerie» som er inspirert av Valerie Solanas og Sara Stridsbergs «Drømmefakultetet». Sandra vet om musikk, og har et ekstraordinært uttrykk på scenen, der hun danser, stråler og smitter publikum med sin diva-eske kinetiske energi. Ladyfestkomiteen er ikke i tvil om at også bak Dj-spakene klarer Sandra å inspirere og trollbinde. Alt i alt en utmerket hyllest til kvinnen i ekte 8. mars festånd.

Her er noen smakebiter på hva dere kan forvente

Skrevet av Miranda Moen
Reklamer