LADYFESTS ANBEFALINGER TIL BY:LARM 2015

I morgen er det igjen tid for by:Larm og det er ingen tvil om at det i år er rappens år! I år er det usedvanlig mye bra å velge mellom og Ladyfest er stolte av at 2 av bandene som spilte på Ladyfest i fjor, Broen og Kuuk, spiller på bylarm i år! Her er våre anbefalinger for årets festival.

Beatrice Eli og Silvana Imam. Sverige

Queer-rapperne tar over verdensherredømmet!! Beatrice Eli og Silvana Imam er de svenske tronarvingene til den nye bølgen av Queer-rap/pop, etterfølgende store navn som Mykki Blanco, Brooke Candy, Angel Haze og Le1f som alle har artist-profiler som åpent lesbiske/homofile. Beatrice Eli’s låt “Moment Of Clarity” sprer seg for øyeblikket som en epidemi i undergrunnen av Berlin, låta “Girls” gir et godt bilde av hennes goodtimes-pop vibe, der Imam kjører en klart mer politisk og ukonvensjonell stil. Det som er sikkert er at begge har attitude så det holder, og var forøvrige begge nominert under Sveriges versjon av P3-gull der Eli hentet hjem ‘Beste Pop’. Det kan nevnes at svenske Cleo fra Hip hop-kollektiv Femtastic også er verdt og få med seg! Beatrice Eli og Silvana Imam 

Broen. Norge

Broen var et av bandene som spilte på Ladyfest i fjor, og med nylig utgitt debutplate og som nominert til årets forbildepris på Bylarm vil de nok bli et av manges nye favorittband i år. Broen spiller en quirky blanding av hip hop, spoken word og vest-afrikanske rytmer, som kommenterer alt fra feminisme og seksualitet, til de “siviliserte” landenes dobbeltmoral. Medlemmene i bandet er allerede godt kjent fra andre prosjekter som Your headlights are On og Snøskred, og ulikt noe annet du vil høre på Bylarm i år er de absolutt verdt å få med seg! Broen

Courtesy. Danmark

Det er ikke ofte det er mange kvinnelige artister å finne innen Techno-scenen, men Danske Najaaraq Nicoline Kleist Vestbirk som går under navnet Courtesy er en god representant under årets Bylarm. Vestbirk beskriver selv musikken sin som “Deep Sea Techno “ og byr på alt fra dansbare og svevende riff til dypere og harde beats. Dersom du liker å danse til alt fra minimalistisk techno til Todd-Terje-style synth-riff er settet hennes stedet å være. Courtesy

Kuuk. Norge

Kuuk er et av de andre bandene som spilte på Ladyfest i fjor og muligens en pointer til at en ny bølge av kvinnelige rappere også kan være på vei her i Norge. Med sine dirty tekster, gærne stage outfits, dansere, energiske og aggressive energi er Kuuk en eneste stor hardtslående blanding som lover et eksplosivt live-show. Kuuk

Karin Park. Sverige

Karin Park har for lengst greid å kvitte seg med det reinspikka pop-imaget hun hadde under gjennombruddet med låter som “Superworldunknown” for flere år siden. Nå med en klart mørkere profil og med det nye albumet “Apocalyps Pop” (som for øvrig er en god beskrivelse av musikken), spiller hun mørk elektro-pop med en særegen stemme og et forrykende sceneshow. For de som ikke kjenner til Park fra før var det hun som sto bak fjorårets norske Eurovision-hit “I Feed You My Love” sunget av Margaret Berger, og hun er dette året aktuell som deltager selv, denne gangen med låta ‘Human Beings’. Karin PArk

Fay Wildhagen. Norge

Fay Wildhagen har det siste året markert seg med en tydelig profil i den norske musikkscenen med opptredener på alt fra Slottsfjell til Øya. Wildhagen spiller behagelig folk-pop med et hint av melankoli, beskrevet av Øyafestivalen selv som en blanding av Bon Iver og Ane Brun. Med en modenhet og stemme som kunne tilhørt noen som var flere år eldre er det sannsynlig å forvente at vi kommer til å se og høre mye fra Wildhagen i årene som kommer. Fay Wildhagen

Ellers er det verdt å nevne at “In Conversation” med selveste Viv Albertine fra det legendariske reggae-punk bandet ‘The Slits’ på fredag ikke er noe du vil gå glipp av. Ha en god festival! Viv Albertine

Skrevet av Veslemøy Holseter, ladyfestkomiteen.

Reklamer