Arbeiderbevegelsen og feministene

Vi er stolte av å presentere teater og forfatterforedrag på Ladyfest festivalen 2015. Skuespiller Unn Vibeke Hol gir oss innblikk i industriarbeidermiljøet på slutten av 1800-tallet og historiker Bodil Christine Erichsen belyser motsetningene mellom kvinnebevegelsen og arbeiderbevegelsen frem til våre dager. Historiene tar utgangspunkt i Oskar Braatens fortellinger fra industriarbeidermiljøet på Sagene.

Tid: 7. mars Kl 17.00 – 18.00
Sted: Deichmanske bibliotek på Grünerløkka
Inngang: Gratis

Forfatter og historikker Bodil Christine Erichsen kommer til høsten med boken Norske kvinners liv og kamp på forlaget Respublica. Erichsen henter stoff fra boken og trekker linjer gjennom historien. Hun forklarer motsetningene mellom arbeiderbevegelsen og de borgerlige feministene og hvordan feminismen ble rød på 70-tallet. Med til historien hører 8. mars markeringene – som opprinnelig var arbeiderkvinnebevegelsens arrangement.

Skuespiller Unn Vibeke Hol gir stemme til Oskar Braatens fortelleringer fra industrimiljøet på Sagene. Dette er utdrag fra en forestilling på Det Norske Teateret. Hun gestalter en skikkelse som går rett inn i fortellingene, for anledningen plukkes historier som handler om kvinnene i miljøet. Med seg har Hol musiker Svein Johann Ose og forestillingen inkluderer også sangnumre.

Oskar Braatens fortellinger og Erichsens historieformidling går rett inn i bydelshistorien til Grünerløkka og Sagene.

Uten navn

Reklamer