EMILIE BLICHFELDT Feature “HOW DO YOU LIKE MY HAIR”

Emilie_promo

Vi viser den prisvinnende kortfilmen «How do you like my hair» regissert av Emilie Blichfeldt på Ladyfest 2015.

Emilie Blichfeldt er en ung og lovende filmskaper fra Tromsø som i kortfilmen “How do you like my hair” setter fokus på og utfordrer dagens krav til hva kvinnelighet er, samtidig som hun skaper et vakkert bilde av det å finne sin egen individuelle skjønnhet.

I slutten av året 2013 postet artisten og feministen Petra Collins et bilde av seg selv i bikini med synlig kjønnshår stikkende frem fra bikinien, mot en glitrende bakgrunn på instagram. Ikke mye senere ble kontoen hennes slettet fra instagram, selv om hun ikke hadde lagt ut bilde av noe som brøt med rettningslinjene deres (pornografi, vold, hatfull ytringer, copyright, osv). Hun hadde allikevel gjort seg skyldig i en ting. Hun hadde lagt ut et bilde som brøt med det godkjente kvinnelige skjønnhetsidealet i samfunnet. Dette burde få en til å tenke.

Dagens skjønnhetspress er stort og vi er vant til å se perfekte kvinnekropper hvor kjønnshår, strekkmerker, underhudsfett og kviser, alle ting som er naturlige for en kropp, er retusjert og skjult. PR-byråer i dag er så redde for kroppshår at ikke engang i reklamer for hårfjerning vises kroppshår.

Har vi blitt så vant til skjønnhetspressets tvangstrøye og samfunnets krav til at vi skal følge normen at valget om å bestemme over egen kropp ikke lenger eksisterer? Og hvorfor er det egentlig sånn, at hår under armene hos gutter er helt greit, mens det hos jenter er ekkelt og uhygenisk? Hvorfor er noe greit for den ene, men ikke for den andre, enda begge gror naturlig kroppshår? Hvorfor og hvordan har noe så naturlig blitt så tabu og stigmatisert? Dette er spørsmål som vil bli belyst under kortfilmvisningen og samtalen rundt filmen.

”How do you like my hair” vant i 2014 flere priser i både Europa og Skandinavia, blant annet Filmkritikerprisen til beste kortfilm ved kortfilmfestivalen i Grimstad. Blichfeldt har også vært med å starte opp den nye filmfestivalen “TØFF”. Vi viser den prisbelønte kortfilmen på Ladyfest søndag 8.mars kl 12, og kjører en samtale om det å være ung, suksessfull filmskaper, dagens kroppspress og tanker om hva som er virkelig og å finne sin (kropp og) stemme!

Mer info:

Intervju med Emilie Blichfeldt kan du lese her.

Filmfestivalen TØFF kan du lese om her.

Petra Collins kan du lese mer om her.

Reklamer