LADYFESTFESTIVALEN 2015

Årets Ladyfest var en todagers festival på Deichmanske bibliotek på Grünerløkka.  Vi er stolte av et program med råflotte artister, skuespillere, tegneserieskapere, forfattere, kunstnere og dansere.

Farao / Sandra Kolstad – Ladyfest spesial DJ-set / Folkehelsa / Circuit / Frivil / Sassy Kraimspri / Livet blant dyrene / Tabanka Crew / Maria Orieta / Appeller / Samtaler / Dokumentarvisning / Lisa Skoglund / Grinder teeth / Dark On Tuesdays / Oda Faremo Lindholm / Guri Idsø Viken

Musikken spente fra rock og metall til jazz, pop, elektronika og hip hop. På lørdag var det dokumentarfilmvisning, danseoppvisning, teater og konserter med Maria Orienta, Circuit, Grinder Teeth og Sassy Kraimspri. Skuespill med små glimt fra kvinner i industriarbeidermiljøet og visning av den prisbelønte dokumentaren The Vessel.

Søndagen startet med barneteaterforestilling og fortsatte med Kortfilmvisning og samtale med tegneserieskaperen bak «Livet blant dyrene». Før 8. marstoget leste forfatter Kristina Leganger Iversen fra sin nyeste bok. Deretter tok festivalen en pause for at vi alle skulle delta i 8.marstoget, før startet opp igjen for mer festival kl 16.00. Etter toget serverte vi varm suppe til kalde toggåere til danseinnslag med Tabanka Crew på plassen forran biblioteket.

Vi avsluttet hele kvinnedagshelga med en svær 8.marsfeiring og lansering av Tidsskriftet Fett. Festen var full av appeller, forfattersamtaler og konsert med Lisa Skoglund, Grinder teeth, Dark on Tuesdays, Farao og Sandra Kolstad med et spesiallaget Ladyfest spesial DJ-set.  

Ladyfest Oslo har siden 2004 arrangert festival i uken rundt den internasjonale kvinnedagen 8.mars. Årets program er satt sammen i samarbeid med AKKS OsloSerieteketFettAgenda XKvinnefronten og Forlaget Manifest. Med støtte fra og som en del av  Konsertforeninga.

Farao
En av headlinerne under årets Ladyfest og 8.mars-festen er den London-baserte singer-songwriteren Kari Kamrud Jahnsen. Tidligere kjent fra soloprosjektet ‘Like Spinning’ har Kamrud Jahnsen raskt rukket å skape seg et navn i både musikk-norge og Europa med det nye soloprosjektet Farao, der musikken består av melodiøs folk-tronika med personlige og ærlige tekster.

01_farao_bylarm010314

Circuit
Circuit spiller alternativ dream-pop med referanser til 90-tallet. Repeterende melodier, edgy gitarer, effekter og elementer av støy. Bandet består av Therese Lunde på gitar og vokal, Hanne Østerhus på synth og vokal, Anne Marte Danielsen Espeseth på bass og Heidi E. Follett på gitar.

Circuit

Sassy Kraimspri
I følge NRK P3 Urørt er musikken melodiøs, riffbassert punk, med elementer fra 90-tallets stoner rock og grunge. Smarte tekster og interessante vri på sjangersammensettinger gjør at Sassy Kraimspri står i sin egen, spennende bås musikalsk. De har opparbeidet seg et solid rykte som et eksplosivt og tight liveband.

10915009_865768676798894_6742136363226817192_o
Reklamer