Ladyfest på Globaliseringskonferansen

tulasi

«Når bokseringen blir veien til frihet» er ett av møtene på årets Globaliseringskonferanse. Her viser Ladyfest Oslo dokumentaren Light Fly, Fly High (2013).

Globaliseringskonferansen er et møtested og et samarbeidsforum for aktivister, tillitsvalgte og andre engasjerte i de miljøene i Norge som arbeider for en verden der hensynet til mennesker, samfunn og miljø settes foran hensynet til økonomisk profitt. Konferansens tema er i år «Frihet». Lørdag 1.nov kl 18.45 viser Ladyfest Oslo den prisbelønte dokumentaren Light Fly, Fly High (2013).

I Light Fly, Fly High møter vi den indiske bokseren Thulasi. Som ung og kasteløs kvinne er livet hennes på mange måter forutbestemt. Det forventes at hun skal gifte seg når familien ønsker det og bare akseptere sin plass nederst på rangstigen. Men Thulasi drømmer om et annet liv. Hun ønsker ikke å bli forsørget av noen mann. Hun vil være fri, og trer inn i bokseringen for å slåss seg opp og frem. Boksing er ikke bare Thulasis store lidenskap, det kan også være hennes billett til jobb og et eget liv. Til selvstendighet. Til frihet.

Light Fly, Fly High er regissert av norske Beathe Hofseth og Susann Østigaard fra Fri Film. De har fulgt Thulasi og hennes kamp for frihet gjennom flere år. Filmen er et sterkt og ærlig portrett av en kvinne som vil vise at hun kan stå på egne bein og kjemper sin kamp om frihet som en «one woman army».

Mailiss Solheim fra Ladyfest Oslo holder en kort innledning med utgangspunkt i spørsmålet om hvordan idrett kan være verktøy for solidaritet, med et spesielt fokus på muligheten idrett gir for kvinners rettigheter og frihet.

Tid: Lørdag 1.november kl.18.45-20.15

Sted: Folkets Hus (Youngstorget), Sal D.

Reklamer