Bli med å støtt Russisk krisesenter!

1601114_561685060591350_717899855_n.jpg

Ladyfest Oslo er glade for å kunne annonsere at vi i år har startet et solidaritetsprosjekt i samarbeid med en av våre bidragsytere. Den russiske kunstneren Mikaela (1983) holdt på årets Ladyfestfestival en kunstnersamtale på RAM galleri i Oslo. Nå har vi trykket opp bærenett og silkettrykk av ett av hennes verk (bildet over) som vi selger til inntekt for hennes arbeid for kvinners rettigheter i Russland.

Mikaela mener at det er vanskelig å uttrykke ærlig hvordan det virkelig føles å være kvinne i Russland. Tema som den kvinnelige kroppen og seksualitet, som overgrep, trakassering og vold i hjemmet er ikke velkommen i offentligheten. Det er denne tausheten Mikaela og andre russiske aktivister ønsker å gjøre noe med.

Støtten for Solidaritetsprosjektet 2014 skal gå til et institutt for diskriminerende kjønnsrelasjoner i St. Petersburg: “Crisis Center for Women”. Dette er en organisasjon vår kunstner Mikaela samarbeider tett med. Deres arbeid går ut på å bistå ofre for seksuelle overgrep, fysisk vold og menneskehandel (trafficking).

Verket du kan kjøpe som bærenett eller silketrykk heter «Girls should be obedient» (eller «Девочки должны слушаться» på russisk).

Prisene er 400 kr for 1stk silketrykk (obs begrensa opplag, førstelady til mølla), og 100 kr for 1stk bærenett. De kan kjøpes på våre arrangementer, eller ved å sende e-post til ladyfest.festival(a)gmail.com.

Les mer om solidaritetsprosjektet 2014 her.

Reklamer