BROEN til 8. mars-festen

Foto: Sara Angelica Spilling

Foto: Sara Angelica Spilling

Ladyfest har booket Broen til å Den Store 8. mars-festen på Mono. Enda en grunn til å glede seg til lørdag!

Broen beskriver musikken sin som: ‘‘hip-hop, spoken word, surf og vest-afrikanske rytmer multipliseres med samfunnskritiske tekster, der summen blir noe helt annet enn forventet”. Den består av dynamisk og vågal idérikdom som både utfordrer og underholder. Det hele fremføres i en blanding av sang og stødige monologer av vokalist Marianna Røe, innrammet av Heiða Mobeck på tuba, trommene til Hans Hulbækmo, Anja Lauvdahls synth og Lars Ove Fossheim på gitar.

Låta deres ‘Just Like Coco’ handler om problemer tilknyttet feminisme og seksualitet, og kan blant annet by på denne perlen av en tektslinje:

What /What is my point?!/ Do I even have one…/Whatever/ Oh/ Feminism

På et tidspunkt ble de bedt om å skrive et manifest for magasinet Fanfare. Det ble til en låt i stedet, 2090, men Ladyfest har fått lese utkastet. Her er et lite utdrag:

‘‘The way my thoughts evolve depends on the context they are created in. But one idea needs to blossom from another, and if thoughts no longer occur in contexts of conversation, potentially unique ideas can get lost in a sea of silence. Through discussion, I might end up with a different thought process than I would have on my own and a development of ideas takes place. Thinking as an entity can go further than acting alone.’’

Når de ikke er opptatt med å skrive hardtslående tekster til Broen, er de fem medlemme i bandet også med i musikkprosjekter som Skrap, Skadedyr, Ósk, Snøskred og Moskus, i tillegg til at de har bakgrunn fra det nå nedlagte Your Headlights Are On. Med Broen har de dessuten rukket å gjøre seg ytterligere bemerket med sine bokstavelig talt glitrende opptredener på blant annet Trondheim Calling og ISFiT.

Magasinet Gaffa har uttalt: ‘‘Bøy dere i glitteret for politisk bevisste CSS.” Denne lørdagen skal vi bøye oss i glitteret, vi også – vi i Ladyfest håper at nettopp du vil være med.

Reklamer