The biggest minority in the world

Kunstutstilling i anledning 100 år med stemmerett for kvinner i Norge 2013.

«I år er det 100 år siden kvinner fikk stemmerett i Norge, og på tampen av jubileumsåret har vi, en gruppe kunstnere, jobbet sammen om en utstilling som retter søkelys på begivenheten. Vi har jobbet i solidaritetens ånd, og i ånden av verdens viktigste tema – retten å bli hørt, og spesielt til å bli hørt der det er viktig, der makten sitter. Frie ytringer og retten til å ta plass, være stor og synlig når det faktisk teller er viktig for oss. Vi vil feire de hundre årene, men også huske stillheten og kampen årene før 1913. Vi stiller oss solidariske med de steder i verden hvor
stemmen fortsatt er stille i dag.»

Ladyfest Oslo med som bidragsyter
Ladyfest Oslo bidrar på åpningsarrangementet (fredag 15. november) med et danseinnslag fra dansegruppa ved navnet Sapfo 3. Gruppa driver med improdans og står for både dans og musikk live. De består av Matilda Rolfsson på perkusjon, Ingeborg Dugstad Sanders og Maria Roisin Sundt på dans.

– Føtter mot gulv, hender mot trommeskinn, resonans, dissonans, attack, sustain. I et nært og poetiskt samspill i stadig skifte mellom strukturert form og abstrakt syntaks leverer den Trondheimsbaserte improvisasjons- og performancetrioen ”Sapfo 3” en vill og flerdimensjonell berettelse. På snarlike språk springer dansen og lyden hånd i hånd lik en pulserende og flerhodet organisme.

1395158_10151925937803960_1287907141_n
Sted: Verkstedhallen på Svartlamon i Trondheim, Norge
Les mer her

Reklamer