Ladyfest anbefaler: Danseriske samtaler

Lørdag 15. juni kl 1700-1830 arrangerer Danseinformasjonen og streetdansfestivalen Urban Moves en Danserisk Samtale om stereotype kjønnsroller i hiphop-kulturen. I panelet sitter Vibeke Sørlie, Tonje Fjogstad Langnes, Alex Molkom aka «Jester», Marie Bonnevay aka Marie Poppins og Shannon Mabra. Ordstyrer er Carina Wint, og samtalen arrangeres i samarbeid med Dansens Hus.

Hiphop er en ung og dynamisk kulturgenre, men i deler av kulturen spilles det mye på stereotypiske kjønnsroller tatt rett ut av 50-tallet. Importerer vi et reaksjonært menneskesyn fra gata i USA?

Til tross for at det er flere jenter enn gutter som danser domineres toppsjiktet innenfor dans, i likhet med de fleste delene av hiphop-kulturen, av menn – selv i likestilte Skandinavia. Jenter og kvinner er gjerne arrangører og pedagoger, men hvorfor er de så lite profilerte i hiphop-miljøet?

Monsterkanyevideo

Kanye Wests musikkvideo «Monster», der han blant annet henger opp tilsynelatende døde kvinner på veggen

Disse spørsmålene er oppe til diskusjon når Danseinformasjonen og festivalen Urban Moves allierer seg om å arrangere Danseriske samtaler.

I panelet sitter:
Vibeke Sørlie – TV-formatskaper/produsent, hiphopkoreograf og DJ
Tonje Fjogstad Langnes – stipendiat ved Norges idrettshøgskole, doktorgradsprosjekt om ungdom, identitet og breakdance
Alex Molkom aka ”Jester” – norsk rapartist og hiphop-aktivist fra Gatas Parlament
Marie Bonnevay aka ”Marie Poppins” – fransk danser, bosatt i LA, med spesiale i popping. Vinner av mange store internasjonale battles.
Shannon Mabra – housedanser og pioner fra NYC

Ordstyrer er Carina Wint – britisk freelance videojournalist
Streetdansfestivalen Urban Moves er kuratert av Camilla Tellefsen.
Besøk arrangørens hjemmeside her. 

Tid: 15. juni kl 1700-1830
Sted: Dansens Hus, Studioscenen
Gratis adgang

Reklamer