Ladyfest anbefaler: Bli med på byvandring

collett-statueSenter for tverrfaglig kjønnsforskning inviterer til byvandring de har kalt «Stemmerettskamp og andre kvinnekamper». På veien skal deltagerne innom viktige historiske skikkelser som Camilla Collett (bildet), Aasta Hansteen, Mary Wollstonecraft, Fredrikke Marie Qvam, Gina Krog, Ibsens Nora og Kroghs Albertine. Byvandringen besøker steder som symboliserer viktige etapper i kvinnekampens historie – overrekkelsen av underskriftskampanjen til støtte for unionsoppløsningen ved Stortinget, Mødrehygienekontoret på Egertorget, arbeiderkvinnebevegelsen på Youngstorget, Kvinnehuset og horekundeaksjonene i Kvadraturen, kvinnekveldene i Metropol og Ta Natta Tilbake-togene  for å nevne noen.

Byvandringen er en del av Stemmerettsjubileet. 

Senter for tverrfaglig kjønnsforskning. 
Se Facebookeventen her. 

Reklamer