Offisiell feiring av 100 årsdagen for kvinnelig stemmerett

11. juni er det 100 år siden norske kvinner fikk stemmerett på lik linje med menn. I Oslo inviterer regjeringen og stemmerettskomiteen alle til gratis bursdagsfest utenfor Stortinget, med kake og sang, selveste Fantorangen og festkonsert med Sisi & Nosizwe, Mari Boine og Bigbang. (Stemmerettsjubilieets invitasjon finner du her).

(teksten fortsetter under bildet)Image

Det blir folkefest på Eidsvolls plass klokken 15.00 – 18.00. Konfransier: Linn Skåber.

  • Kl 15.00-15.30 blir det åpningstaler ved statsminister Jens Stoltenberg og likestillingsminister Inga Marte Thorkildsen. Stortingets presidentskap og parlamentariske ledere deler ut bursdagskake. Bursdagssang ved Kvindelige Studenters Sangforening.
  • Kl 15.30-16.30 blir det show med Fantorangen. Fantorangen intervjuer Norges første og hittil eneste kvinnelige statsminister, Gro Harlem Brundtland. Skijentene kommer! Unge dansere og musikere opptrer. Prosesjonstog hyller stemmerettsforkjemperne.
  • Fra ca kl 16.30-18.00 blir det gratis festkonsert med Sisi & Nosizwe, Mari Boine og Bigbang.

Oslo Musikkråd og AKKS står for gjennomføringen av arrangementet.

Du kan delta i et prosesjonstoget som hyller stemmerettsforkjemperne. Se informasjon her. Prosesjonstoget ankommer Eidsvolls plass ca kl. 16.30, og det blir appeller ved representanter for kvinnesaksorganisasjonene.

Ladyfest inviterer til videre fest på Dattera til Hagen fra klokken 19. Sjekk ut facebook-eventen og bli med!

God feiring!

Reklamer