The First Supper Symposium

The First Supper Symposium har den glede å invitere til utstilling, symposium, mottagelse og fest 25. – 27. mai i Oslo. Tema for symposiet er hvor kvinner står i kunstverden 100 år etter innføringen av stemmerett for kvinner i Norge. Det store kunst- og feministikonet Judy Chicago åpner hennes første utstilling i Skandinavia på Oslo Kunstforening lørdag 25. mai kl.15.

Judy Chicago (født 1939) er en av de fremste amerikanske feministkunstnere, kjent for sine store samarbeidsprosjekter og kunstinstallasjoner som The Dinner Party. Hennes kunst og ideer fortsetter å påvirke generasjoner av kunstnere.

The First Supper Symposium skal markere begynnelsen på en ny bevissthet om kvinners (manglende) tilstedeværelse i kunsten. Som The Dinner Party inviterer The First Supper Symposium til samarbeid og dialog: Etter utstillingsåpningen holder The First Supper Symposium en bankett i kulturkirken Jacob. Det blir en spesiell matopplevelse med gode norske råvarer og drikke, performance og musikk av DJ-kollektivet Too Many Girls.

På symposiet deltar Judy Chicago (US), Dr. Elizabeth Sackler (US), Xabier Arakistain (ES), Andrew Perchuk (US), David McCarthy (US), Ane Lan, FRANK, Wenche Gulbransen, A K Dolven, Eline McGeorge, Lotte Konow Lund, Natalie Hope O’Donnell, Kate Pendry og Camille Norment. Seminaret finner sted på Håndverkeren i Oslo sentrum. Symposiet avsluttes med en flott mottagelse i Oslo Rådhus. Les programmet på hjemmesiden og meld deg på her:

http://www.thefirstsuppersymposium.no

 

 

The First Supper Symposium

 

Med støtte fra Fritt Ord, Billedkunstnernes Vederlagsfond, Norsk Kulturråd, Det Norske konsulat i New York, Den Amerikanske Ambassade i Oslo, Norges ambassade i Madrid og Norske Billedkunstnere.

Reklamer