Q&A – Bryt Barrierene

Linda Huuse Johansen(32) har vært med på å utvikle Bryt Barrierene siden 2010. Under Ladyfest 2013 arrangerer Bryt Barrierene en selvforsvarsworkshop og en konferanse som konsentrerer seg om kvinner i politisk bevegelse, og kvinners kamp for å bli hørt i Egypt og Kurdistan. Spennende bidrag, med mye politisk og praktisk tyngde, og Linda har tatt seg tid i planleggingen til å svare på spørsmålsrekken vår.

linda-selvforsvar

Q: Hvorfor ville du bli en del av Ladyfest 2013
A: Fordi Ladyfest er et naturlig sted å vise frem aktivitetene man driver med om man er opptatt av likestillingVi har hatt konferanser på Ladyfest siden 2009. I år har vi både konferanse og selvforsvarskurs!

Bryt barrierene bilde
Q: Kan du fortelle oss litt om arrangementet ditt?
A: Bryt barrierene har 2 arrangementer på Ladyfest 2013!
Lørdag 9.mars arrangerer vi en konferanse på DogA. Vi har invitert 2 likestillingsaktivister Salma Said fra Egypt og Shiler Amini fra Kurdistan.
Som en del av en større politisk bevegelse ender kvinner ofte opp med å kjempe på to fronter: som aktivister i bevegelsen og som kvinner for retten til å delta og bli hørt. Vi ønsker å høre hvilke erfaringer Salma og Shiler har med denne problemstillingen!
Søndag 10. mars arrangerer vi gratis selvforsvarsworkshop for jenter! Vi har utviklet et opplegg som baserer seg på krav maga, senshido og bryting, som er tilpasset jenter og spesielt situasjoner knyttet til voldtekt, både overfallsvoldtekt og relasjonsvoldtekt.

Q: Hva betyr 8. mars for deg?
A: For meg betyr 8.mars en dag tilrettelagt for å feire kampene de før oss har kjempet, men også å være ekstra forbanna!
Heldigvis gir prosjektet Bryt Barrierene meg mulighet til å være sinna, men konstruktiv, året rundt!

Q: Er det noen andre poster på Ladyfestprogrammet du ser frem til? Hvilke, og hvorfor?
A:Jeg gleder meg veldig til Femme Brutals arrangement 7.mars med Nina Bjørk. Merker jeg blir litt starstruck av akkurat det møtet, «Under det rosa teppet» var en stor leseropplevelse for meg.

Reklamer