Åpningsarrangement Debatt og konsert

Sammen mot voldtekt, hva er våre krav?
Forebygge og bekjempe voldtekt handler om kvinners rett til et liv uten vold og frykt.

De mange overfallsvoldtektene i Oslo og den påfølgende debatten om hvilke tiltak som bør settes inn preget mediebildet på slutten av 2011. Mange organisasjoner og enkeltpersoner engasjerte seg i debatten, og fikk gjennomslag for at «noe må gjøres» fra hele det politiske spekteret. Men den vanskeligste debatten handler ikke om overfallsvoldtekter og strafferammer. Voldtekt begås stort sett i nære relasjoner.

Det handler om kjønnsroller, og den handler om holdingene til kompisen og kjæresten din.

Hanna Helseth forfatter av bok Generasjon Sex er moderator, hun har forsket på seksuell mobbing og uønsket seksuell oppmerksomhet.

Lisa Arntzen: Leder av Aksjon mot voldtekt og initiativtaker til fagdagen Ta ansvar kommer og forteller om hennes arbeid.
Akhtar ChaudhryRepresenterer SV i Justiskomiteen
Astrid Aas-Hansen (bekreftes): Representant fra Justiskomiteen
Andrea Gustavsson: Jenteforsvaret
Patricia Kaatee:
 Amnesty Norge  

Vi ønsker å gjøre ordskiftet om til handling og åpner Ladyfest uka med en debatt om hvilke tiltak vil ha, og hvordan vi skal få omgjort krav til virkelighet. Vi inviterer til en åpen paneldebatt hvor målet er å komme frem til et sett av krav som et bredt spekter av organisasjoner kan stille seg bak. Det handler om at myndigheten må ta kvinners rett til beskyttelse mot voldt og voldtekt på alvor.

Kulturprogram

Slampoetry med Maria Karlsen

Er en talentfull multikunstner som driver med dans, rap, sang og slampoetry. Med sine egne tekster fortsetter Karlsen å overraske og underholde publikumet sitt med hennes «rett på sak»-skrivestil og den omtalte selvsikre formen og å by på seg selv.

Konsert med KAiiRA FLOW

Spoken Word poesi, historier og melodier med sjelfull musikk. Musikken har en vest afrikansk smak og den går fra rolige melodiske tepper til afro karibiske rytmer.

Et ensemble med en unik stil som kombinerer spoken word poesi, soul og afro-karibisk musikk. Gruppen består av Sarah Ramin Osmundsen, Solo Diarra og Ibou Cissokho. Sarah er vokalist og framfører egne spoken word tekster som farges med musikk av Ibou og Solo som spiller Kora og Kalabash i tillegg til å synge.

Vokalisten Sarah er norgesmester i slampoetry. Hun bor i Oslo, kommer fra Norge/Martinique og er psykologistudent. Som artist er Sarah svært allsidig, blant annet er hun aktiv skuespiller, sanger og spoken word-poet.

Kvelden avsluttes med DjM som spiller musikk for oss.

Reklamer