MESHES OF VOICE PÅ HENIE ONSTAD SØNDAG 8. MARS: besetninga er klar!

Ladyfest er utrolig stolte av å kunne presentere Ladyfests første bestillingsverk laget av to av landets mest fantastiske komponister, låtskrivere og musikere: Jenny Hval (Rockettothesky) og Susanna K. Wallumrød (Susanna/Susanna and the Magical Orchestra)! Verket har premiere søndag 8. mars på Henie-Onstad Kunstsenter kl. 15.00 (presis). På scenen sammen med Jenny Hval og Susanna K Wallumrød står Anita Kaasbøll og Jo Berger Myhre.

Les intervju med Susanna og Jenny i Dagsavisen i dag her

Susanna & Rockettothesky

Anita Kaasbøll er vokalist med utdanning fra Jazz Konservatoriet i Trondheim. Hun har mye erfaring med elektronisk tilnærming til stemmebruk og improvisasjon, og ikke minst er hun vokalist i trioen «Bladed» som slipper sitt første album våren 2009. Jo Berger Myhre er bassist og bruker sin musikalitet i sammenhenger som «Splashgirl», «Laser», «Blokk 5» og «Lasse Passage». Jo Berger Myhre spiller dessuten med Solveig Slettahjell og Ingrid Olava.

Den meget anerkjente fotografen Guri Dahl skal gjøre visuals i anledning fremføringen av verket. Guri Dahl har gjennom mange år arbeidet som fotograf, i tradisjonell og utradisjonell form, deriblant med visuals på konserter og turnéer for artister som Mari Boine og Mazzy Star.

Om Meshes of Voice

Jenny Hval og Susanna K Wallumrød, kjent fra flere kritikerroste albumutgivelser og utstrakt konsertvirksomhet de siste årene, har gått sammen om å komponere et bestillingsverk til Ladyfest 2009. Bestillingsverket er en videreføring av musikken de lager hver for seg; der forskning i stemmen, lyd og instrumenter står sentralt.

“This is a thirst that resembles me.” R.Waldrop
“Meshes Of Voice” har sitt utspring i surrealistiske bilder og mytologiske fabeldyr. I filmen “Meshes Of The Afternoon” av den amerikanske filmskaperen Maya Deren møter vi versjoner av en kvinnes ettermiddag som starter i det hverdagslige og ender i et drømmeaktig landskap. Og i arkitekten Antonio Gaudis bygning “Casa Battló” møter døde bygningsmaterialer en struktur som bobler og lever.
I “Meshes Of Voice” utforskes melodi, tekst og kroppens arkitektur på surrealistisk vis.

Søndag 8. mars
Meshes of Voice (bestillingsverk av Susanna K. Wallumrød og Jenny Hval)
Sted: Henie Onstad Kunstsenter
Tid: 1500 (presis!)
Pris: 150,-
Forsalg på Tiger, www.tigernet.no
Mer info: www.hok.no
www.myspace.com/rockettothesky
www.myspace.com/susannasonata

Reklamer