Lyd (No Records) og Razika (Opplett) på Mono Torsdag 12.mars

Velkommen til en kveld hvor vi presenterer to av de kuleste bandene fra den nye Bergensbølgen, Lyd og Razika. Vi er stolte over å presentere disse to unge, talentfulle og energiske banda. Begge består kun av kvinnelige medlemmer som skriver sine egne låter og trakterer bass, trommer, gitar og bass. Lyd og Razika er tegn i tiden på at jenter på scena som spiller alle slags instrumenter er i ferd med å normalisere seg. Det er utrolig gode nyheter. Det er dessuten første gang de deler scene. Vi gleder oss til 2 frenetiske konserter torsdag 12. mars!

http://www.myspace.com/lydarna
lyd-kul

Lyd er eit band frå Bergen; Arna, og består av fire jenter, som tross sin unge alder har gjort seg bemerka i musikkmiljøet i Bergen. Dei spelar skrangle-rock med attitude, og skapar liv og vaffelrøre der dei er. Bandet blir spådd ei lysande framtid, og har eit plettfritt liverykte. Dei har spela mange konsertar, med til dømes Ida Maria, Ungdomsskulen, Cloroform, Real Ones og Matt and Kim. Musikken kan vere vanskelig å setje i bås, den har blitt beskrevet som pønkifisert-indie, prog-rock og trash-pop. Lyd er det i allefall! Lyd har gitt ut en 7” på NO Records.

http://www.myspace.com/razika


razika

De fire jentene i Razika er oppvokst i Bergen sentrum og ble kjent med hverandre allerede på barneskolen. Selve bandet Razika ble startet sommeren 2006. Siden dette har bandet spilt omtrent 60 konserter tilsammen, gitt ut en 7″ tommers EP, deltatt på Opplett (en samleplate med nye undergrundsband fra Bergen i regi av Erlend Øye og Mikal Telle,). Jentene har enda ikke rukket å bli myndige enda. De har blant annet varmet opp for Dance with A Stranger i Grieghallen, for urørt vinner Matias Tellez og spilt på omtrent alle utesteder i Bergen Sentrum. Denne våren og sommeren reiser de både til Berlin og andre byer i Norge.

I Aftenpostens annmeldelse av Razikas låt «Kommando» ble sangen beskrevet som frenetisk, at de hadde mer guts enn teknikk, men at de vant på attituden. Dette er noe bandet kan si seg enig i. Denne låten ble også hyppig spilt på p3 i perioden etter Oppletts utgivelse.

Sjangermessig spiller Razika en blanding av ska, punk og indie, med inspirasjonskilder som både The Aller Værste og Arctic Monkeys. Tekstene er både på norsk og engelsk og omhandler både livet og den store kjærligheten.

Reklamer

En tanke om “Lyd (No Records) og Razika (Opplett) på Mono Torsdag 12.mars

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s